2020.09.14. Szikszó

Újabb beruházás a HELL-nél

A HELL ENERGY sikerrel pályázott a Versenyképesség Növelő Támogatási Programban – új beruházásunkkal környezetkímélőbbé válnak logisztikai folyamataink.

A HELL ENERGY sikerrel pályázott a Versenyképesség Növelő Támogatási Programban– új beruházásunkkal környezetkímélőbbé válnak logisztikai folyamataink

Cégünk szikszói gyárkomplexumában hét, a legkorszerűbb gyártási folyamatokhoz illeszkedő cukorsiló megépítésére nyílik lehetőség a Külgazdasági és Külügyminisztérium versenyképesség növelő támogatási programjának köszönhetően.  A beruházás összértéke meghaladja a félmilliárd forintot, melyből 282 millió a most elnyert állami támogatás. A támogatói okiratot ünnepélyes keretek között Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter adta át Szikszón Csereklye Barnabás ügyvezető igazgatónak.

A HELL csoport nemzetközi sikereit közel 10 év folyamatos fejlesztései fémjelzik, és most ennek a kitartó beruházási folyamatnak újabb állomásához érkezett el a cég. A HELL és XIXO, illetve az ENERGY COFFEE termékeket gyártó üzemekhez 7 darab, összesen 425 tonna alapanyag tárolására alkalmas cukorsiló építése kezdődik meg egy 565,5 millió forint értékű beruházás keretében, melyhez a Külgazdasági és Külügyminisztérium versenyképesség növelő támogatási programja keretében nyert el több mint 282 millió forint támogatást a cég.

A beruházással automatizáltabbá, ezáltal környezetkímélőbbé válnak a logisztikai folyamatok a HELL ENERGY-nél, hiszen az energiát és költséges berendezéseket igénylő alapanyag mozgatás helyett így közvetlenül a gyártás helyszínére végezzük majd a betárolást.

A cukorsilók telepítésére 2021-ben kerül sor. A tavalyi bővítés során kialakított HELL töltőüzemhez, ahol két 120 ezer aludoboz/óra teljesítményű töltősor működik, három darab 75 tonna kapacitású siló, a 2011-ben átadott üzemegységhez két darab 50 tonna kapacitású siló épül. A néhány napja megnyitott ENERGY COFFEE gyárnál szintén két darab 50 tonna kapacitású kezdheti meg működését hamarosan.