Budapest

A boxoló sztárok után hazánk legjobbjai is a ringbe lépnek!

Különleges jubileumát éli idén a magyar ökölvívás, és ezt nem mindennapi módon ünnepelhetjük!

Budapest, 2023.11.27. Különleges jubileumát éli idén a magyar ökölvívás, és ezt nem mindennapi módon ünnepelhetjük! Idén 100 éves a magyar box, és ez a szép jubileum különleges rangot ad az év legfontosabb hazai eseményének, a Magyar Ökölvívó Bajnokságnak, melyre december 13-16. között kerül sor a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. Az ökölvívás rajongói ráadásul nem csak színvonalas küzdelmekkel, de az esemény fő támogatója, a HELL ENERGY jóvoltából egy igazi kuriózummal, egy korlátozott számban elérhető, ökölvívás tematikájú itallal ünnepelhetik év végén a sportág sikereit.

Az év méltó zárásaként, ünnepelve a magyar boxsport százéves történelmét, kiemelkedő hazai sporteseménynek lehetünk tanúi: 2023. december 13-16. között, a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban kerül sor a Centenáriumi Felnőtt Országos Bajnokságra. A centenáriumi eseményre készülő Magyar Ökölvívó Szakszövetség és HELL ENERGY méltó módon, látványos és izgalmas versengéssel kívánja megünnepelni a sportág kimagasló eredményeit. A négy napos viadal során 25 új bajnokot avatnak, és az esemény minden eddiginél színvonalasabbnak ígérkezik, hiszen a múltbéli magyar bajnokok is visszatérnek majd a szorítóhoz.

A versenyen 25 aranyérem kerül kiosztásra, tizenkettő a hölgyek, valamint tizenhárom az urak között. A nők 48 kilótól 81 kilóig, míg a férfiak 48 kilótól 92 kilóig mérik össze az erejüket. A rengeteg izgalmat ígérő Centenáriumi Felnőtt Országos Bajnokság nem csupán a sportág kiemelkedő eseménye lesz, hanem egyben felkészülési lehetőség is a következő esztendőre. A versenyt követően, 2024. február 29-től március 12-ig, a következő olimpiai kvalifikációs esemény kerül megrendezésre Busto Arsizio-ban, Észak-Olaszországban. A Magyar Ökölvívó Szakszövetség és a HELL ENERGY elkötelezett abban, hogy a sportágat magas szinten képviselje és a magyar ökölvívókat a nemzetközi porondon is sikerre vezesse.

A HELL ENERGY elkötelezettsége a box mellett nem újkeletű: partnere a Magyar Ökölvívó Szakszövetségnek, és pártfogója a szikszói box egyesületnek, amely azóta viseli a HELL Fight Club nevet, amióta 5 éve a szintén szikszói érdekeltségű vállalat felkarolta. A HELL ENERGY támogatásával, az elért eredmények alapján a HELL Fight Club Magyarország top ökölvívó egyesületei közé küzdötte fel magát az elmúlt években. Az eddigi eredményeken felül a vállalat elhivatottságát és rajongását a sportág iránt mi sem mutatja jobban, mint az, hogy idén év végén a zászlóshajóként ismert terméküket, a HELL Classic-ot „Boxing Maniac” köntösbe bújtatják. Limitált szériás italukkal a hazai ökölvívás nagy alakjai és emlékezetes sikereik iránt tanúsított tiszteletüket fejezik ki, és a sportág további népszerűsítéséért küzdenek.

A 100. Magyar Ökölvívó Bajnokság selejtezőit december 13-án rendezik, a negyeddöntők 14-én, az elődöntők 15-én, míg a döntők 16-án kerülnek megrendezésre.