2023.12.15. Szikszó

5000 családnak segít tartós élelmiszer csomaggal a HELL

50 + 15 millió forint értékű adomány – ezzel segíti a HELL cégcsoport idén karácsonykor Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye lakóit: tizennyolc borsodi település rászoruló családjai kapnak tartós élelmiszerekből álló ajándékcsomagot még az ünnepek előtt, összesen 5.000 csomag talál gazdára december 20-ig.

– még karácsony előtt eljut az ajándék Borsod vármegye rászorulóihoz

Szikszó, 2023. december 15. – 50 + 15 millió forint értékű adomány – ezzel segíti a HELL cégcsoport idén karácsonykor Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye lakóit: tizennyolc borsodi település rászoruló családjai kapnak tartós élelmiszerekből álló ajándékcsomagot még az ünnepek előtt, összesen 5.000 csomag talál gazdára december 20-ig. A HELL cégcsoport otthona, Szikszó városa külön adományban részesül, a felújított sportcsarnok edzőtermébe kerülnek új eszközök 15 millió forint értékben, így a helyi családok a tavaly átadott XIXO Bringa Kert után idén újabb színvonalas szabadidőeltöltési lehetőséget kapnak.

A HELL cégcsoport fennállásának közel két évtizede alatt több mint egymilliárd forint értékben adott támogatást egészségügyi, humanitárius célokra, ezen belül többszáz millió forintot kiemelten Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei emberek számára fontos ügyekre.  A cégcsoport folyamatosan keresi azokat a lehetőségeket, hogy a vállalatnak otthont adó megyében milyen módon tehetné jobbá a kisebb-nagyobb közösségek életét.

Azt valljuk, akkor van értelme egy támogatási kezdeményezésnek, ha valóban hasznos, igazi segítséget tudunk nyújtani. Minden évben egyeztetünk az önkormányzatokkal, a régió országgyűlési képviselőjével, hogy mire lenne leginkább szüksége az itt élőknek” – mondta el Mihály Eszter, a HELL ENERGY CSR vezetője. „Így született meg a döntés, hogy a jelenlegi nehezebb gazdasági helyzetben a tartós élelmiszerekből álló adomány könnyíthetné meg legjobban az ünnepre való készülődést a rászoruló családoknak, így talán több ajándék kerülhet majd a karácsonyfák alá.”

A HELL szikszói gyárából 6 kamion szállítja az összesen ötezer kiosztásra váró csomagot a borsodi települések városházáira. Az adománycsomagokból Taktaharkány és Tiszalúc részesült először, és december 20-ig még további 16 község kapja meg őket.

Idei évben az 50 millió forintos borsodi élelmiszeradományon túl 15 millió forint összértékű támogatással segít Szikszó városának a HELL cégcsoport, hiszen a tavasszal felújított sportcsarnok edzőtermének berendezése saját erőből nem tudott volna megvalósulni. A cégcsoport adományának köszönhetően a helyi városvezetés új és korszerű eszközparkra tudja cserélni az elavult gépállományt. A helyi sport, az egészséges életmód fejlesztése régóta fontos ügy a HELL számára, elkötelezett támogatója a Miskolcon és Szikszón sikeres versenyzőket kinevelő HELL Fight Club küzdősport egyesületnek, és 2022-ben a cégcsoport támogatásából épült meg a XIXO Bringa Kert is, idén pedig tovább bővülnek az itt élők színvonalas sportolási lehetőségei a cégcsoportnak köszönhetően.

A legkorszerűbb eszközökkel felszerelt konditermet jövő év elején vehetik majd birtokba az itt élők.

A jótékonysági akcióról készült videó az alábbi linken megtekinthető: https://youtu.be/xq32Ah-vLXs