2020.07.22. Budapest

Embalaže pijač postale naravi prijazne z izdajo

Podjetje HELL ENERGY, znani kot proizvajalci energije in brezalkoholnih pijač, so z aluminij družbo Hydra, 21. Julija 2020 podpisali…

Podjetje HELL ENERGY, znani kot proizvajalci energije in brezalkoholnih pijač, so z aluminij družbo Hydra, 21. Julija 2020 podpisali pogodbo o izdelavi najbolj zelene pločevinke za pijačo na svetu. V skladu z obvezo podjetja HELL, bodo njihove pijačne pločevinke narejene iz Hydro CIRCAL, vrhunskega recikliranega aluminija z vsebnostjo najmanj 75% reciklirnega materiala.

Eden izmed največjih industrijskih izzivov danes je recikliranje embalaže, ko le to uporabimo. Da bi se lotil reševanja teh izzivov sp HELL ENERGY in QUALITY PACK ponosno napovedali sodelovanje pri inovaciji Hydra in pričeli s proizvodnjo aluminijastih pločevink najvišje stopnje recikliranja odpadnega materiala na svetu.

»Prizadevamo si biti vodilni na trgu in biti svetovno merilo z zagotavljanjem nizkoogljične embalaže za naše potrošnike. To je bil tudi razlog, zakaj smo se predali inovaciji Hydra, ki je daleč najbolj trajnostna rešitev za naš trg.« je dejal Barnabas Csereklye, generalni direktor podjetja HELL ENERGY in izvršni direktor podjetja QUALITY PACK.

Čeprav si potrošniki želijo okolju bolj prijazne produkte, lahko plastično embalažo recikliramo v omejenem številu, velik delež le te pa konča v oceanih. Z izkazano predanostjo v trajnostni razvoj se je podjetje HELL zavezalo, da bo do leta 2025 v svojem portfelju delež plastičnih steklenic zmanjšala na 1%.

Nasprotno, aluminijaste pločevinke se lahko reciklirajo skoraj neskončno, pri tem pa ohranjajo svojo kakovost in svojo vrednost. Pri jamčenju 75% ali več reciklirane vsebnosti, to pomeni, da je aluminij, ki ga po uporabi zavržemo, končal v reciklirnici pripravljen na ponovno uporabo. Ta kovina ima ključno vlogo pri ustvarjanju krožnega gospodarstva.

Strategija podjetja HELL temelji na odgovornem pridobivanju aluminija z nizkim ogljičnim odtisom, ki doprinese k zmanjševanju svetovnih emisij in ustvarja izdelke za prihodnost z nizko vsebnostjo ogljika. HELL-u je uspelo, da je v primerjavi z embalažo iz preteklosti, svoje toplogredne pline zmanjšal za kar 60%.

Obveza je pomemben trajnostni mejnik za celotno industrijo, podjetje HELL ENERGY pa je edini znani proizvajalec pijač, ki lahko svojim potrošnikom po svetu ponudi embalažo z nizko vsebnostjo ogljika. Postopek proizvodnje aluminija je v celoti sledljiv, izdelek pa certificira neodvisna tretja oseba.

Podjetje HELL ENERGY je v letu 2017 ustvarilo svoj in Madžarki prvi KAKOVOSTNI PAKET tovarniški aluminijastih pločevink in od takrat naprej 100% reciklira lastne industrijske odpadke, kot del odgovornega upravljanja.

Kot ena najbolj dinamično razvijajočih se blagovnih znamk FMCG, HELL velja za popolnoma edinstvenega igralca v industriji z najvišjo stopnjo vertikalne integracije glede na njihovo dobro znano blagovno znamko, njihove sodobne polnilnice in seveda najsodobnejše  tovarne embalaže. Njihovi produkti so na voljo v več kot 50 državah, v mnogih od teh držav pa so vodilni na trgu.