2020.09.10. Szikszó

HEEL ENERGY predal v uporabo novo proizvodno

Tovarna madžarskega podjetja HELL ENERGY v Szikszóju je bogatejša za novo proizvodno linijo, zato se je…

Tovarna madžarskega podjetja HELL ENERGY v Szikszóju je bogatejša za novo proizvodno linijo, zato se je njena dnevna polnilna zmogljivost s 4,5 milijona dvignila na 7 milijonov pločevink. To naložbo, ki je dobila tudi državno pomoč, je spodbudila dinamična rast podjetja ter nenehna širitev izvoznih trgov.

HELL ENERGY, ki proizvaja tržno vodilne energijske napitke HELL, ledene čaje XIXO ter HELL Energy Coffee, je že nezamenljiv igralec na mednarodni sceni. Blagovna znamka, ustvarjena leta 2004, je z rekordno hitrostjo najprej osvojila madžarski trg, zdaj pa je prisotna že v več kot 50 državah na 5 celinah. Trojna kombinacija podjetja je edinstvena tudi na področju gaziranih pijač, saj nima nobena druga znamka, tržno vodilna v več državah, še lastne polnilnice ter visokotehnološke tovarne aluminijastih pločevink. Tudi logistično ozadje tovarniškega kompleksa, enega najsodobnejših na evropski ravni, odraža predanost izjemni kakovosti in inovacijam, saj ima od leta 2019 podjetje povsem avtomatizirano visokoregalno skladišče, ki lahko sprejme 31 000 palet. Ta naložba, ki je dobila tudi državno pomoč, je nov mejnik za podjetje. Po izgradnji že četrte polnilne linije se je proizvodna zmogljivost s 4,5 milijona dvignila na skoraj 6 milijonov kosov, hkrati pa nova linija poleg 250-mililitrskih omogoča še polnjenje 330- in 500-mililitrskih pločevink.

»Z vidika higiene in polnilne tehnologije je proizvodna linija v Szikszóju najsodobnejša na svetu, obenem pa ena najhitrejših v Srednji Evropi, saj lahko stroj v eni uri napolni 120 tisoč aluminijastih pločevink. Prizadevamo si, da bi bila naša predanost razvoju ter inovacijam zgled tudi naši okolici, saj ob proizvodnji pijač v regiji izvajamo še številne druge projekte.« je povedal Barnabás Csereklye, poslovni vodja HELL ENERGY Magyarország Kft-ja.

V minulih osmih letih je podjetje izvedlo za 220 milijonov evrov naložb, z zadnjo pa je predčasno zagotovilo obljubljenih 320 novih delovnih mest. Še posebej pomembno je, ko naložbe prinesejo delovna mesta v socialno ogroženih regijah, kot je Borsod-Abaúj-Zemplén.

Slavnostne predaje se je udeležil tudi finančni minister Mihály Varga, ki je v svojem govoru poudaril: »HELL-ova zgodba dokazuje, da lahko s poslovnim razvojem tudi madžarska podjetja dosežejo takšno raven kakovosti, učinkovitosti in obsega, ki dviguje ugled države v svetovnogospodarskem merilu. S trenutnimi in preteklimi naložbami je podjetje uresničilo tudi vladne načrte za regionalno uravnotežen razvoj madžarskega gospodarstva.«

Madžarska država je zagotovila 50 odstotkov sredstev za to dve milijardi vredno naložbo. Postavitev nove proizvodne linije se je začela maja, proizvodnja prodajnih izdelkov pa poteka že od julija, pri čemer bo poskusno delovanje trajalo do konca avgusta.

O HELL ENERGY-ju

HELL ENERGY je ena najhitreje razvijajočih se znamk izdelkov široke potrošnje, ki jih največ proda v Evropi in Aziji. HELL ENERGY je leta 2004 nastal kot družinsko podjetje, danes pa deluje kot družinska multinacionalka z istim lastniškim krogom, ki je ustvaril blagovno znamko. V rekordno hitrem času, že po štirih letih, je znamka postala vodilna na domačem trgu, zahvaljujoč odličnemu konceptu in prodajni strategiji pa je HELL danes prisoten že v več kot 50 državah po celem svetu, med drugim v Bolgariji, Romuniji, Bosni in Hercegovini, Grčiji, na Slovaškem, Hrvaškem in Cipru. Od leta 2017 podjetje ne proizvaja le pijač, ampak tudi embalažo, saj ima doma na Madžarskem lastno sodobno opremljeno tovarno aluminijastih pločevink QUALITY PACK.

Leto 2018 je bilo za HELL ENERGY prelomno, saj je izvedel prvo globalno reklamno kampanjo, v kateri je sodeloval Bruce Willlis, po zaslugi nenehnih inovacij pa je letos predstavil novo družino izdelkov – Energy Coffee.

Uspeh HELL ENERGY-ja temelji na izjemni kakovosti ter izvrstnem razmerju med njo in ceno.