2020.09.14. Szikszó

Prihodnost so aluminijaste pločevinke

Tovarna madžarskega podjetja HELL ENERGY v Szikszóju je bogatejša za novo proizvodno linijo, zato se je…

 Zahvaljujoč svoji okoljevarstveni strategiji je HELL ENERGY Magyarország v minulih petih letih delež izdelkov z aluminijastimi pločevinkami povečal kar na 95 odstotkov. Z izgradnjo svoje lastne tovarne aluminijastih pločevink se je podjetje obvezalo k uporabi povsem obnovljive aluminijaste embalaže. 

Po dolgoročni strategiji HELL ENERGY vsako leto zvišuje delež izdelkov z aluminijastimi pločevinkami v primeru blagovnih znamk HELL in XIXO. »Trenutni rezultat je izjemno pomemben mejnik, vendar bomo šli še dlje. V skladu z našo družbeno odgovornostjo HELL ENERGY spoštuje človeške vrednote, varuje okolje ter skrbi za prihodnost. Zato bo v petih letih delež izdelkov z aluminijasto embalažo znašal 99 odstotkov.« je dejal Péter Pantl, vodja stikov z javnostjo in oglaševanja pri HELL ENERGY-ju.

V minulem obdobju je bilo veliko slišati o neizmernem onesnaževanju s plastiko PET, saj recimo mednarodni proizvajalci le na Madžarskem letno proizvedejo 1,5 milijarde plastenk, ki jih večinoma ne reciklirajo. V tem pogledu so aluminijaste pločevinke neskončnokrat in v polni meri obnovljive. Povprečno iz aluminijastih odpadkov, ki jih porabnik odvrže v smeti, v 60 dneh nastane nov izdelek.

»Želimo biti zgled mednarodnim podjetjem, našim porabnikom pa nedvoumno sporočiti, da sta znamki HELL in XIXO zavezani k varovanju okolja. Približno 95 odstotkov naših vrhunskih napitkov se že prodaja v povsem obnovljivih aluminijastih pločevinkah.« je dodal Péter Pantl.

HELL ENERGY od leta 2017 uporablja svojo tovarno pločevink QUALITY PACK, ki se razprostira na 42 000 kvadratnih metrih in po zaslugi visoke zmogljivosti letno proizvede 1,2 milijarde 250-mililitrskih aluminijastih pločevink in pokrovov.

»Le HELL ENERGY se lahko ponaša s tem, da ima v več državah vodilno vlogo na trgu, lastno sodobno polnilnico ter tovarno aluminijastih pločevink, zato je njegova strategija edinstvena tudi v svetovnem merilu. Naše aluminijaste pločevinke so neskončnokrat obnovljive, zato jih upravičeno imenujemo embalaža prihodnosti.« je izjavil Barnabás Csereklye, poslovni vodja HELL ENERGY-ja.