2023.07.03. Budapest

Световна сензация – изкуствен интелект разработи и опита първата си енергийна напитка

Изкуственият интелект може да революционизира света на енергийните напитки – той не само разработи перфектната според него рецепта, но я и опита.

Изкуственият интелект може да революционизира света на енергийните напитки – той не само разработи перфектната според него рецепта, но я и опита.

Будапеща, 3 юли 2023 г.– HELL ENERGY разработи първата в света енергийна напитка, която е дело изцяло на AI (изкуствен интелект). Всеки елемент от новия вкус, прецизно подбраните съставки, дизайна и дори маркетинговите елементи са разработени от AI, който освен това опита крайния продукт.

Голямото количество информация и знания, достъпни в интернет, се използват от AI. Той може да обработва и разкрива връзки със скорост, непонятна за човешкия мозък. Освен това, изкуственият интелект борави с цялостни познания за енергийните напитки, включително техните съставки, резултати от продажбите, здравни изследвания, препоръки и обратна връзка от потребителите. Той може безпроблемно да интегрира най-новите тенденции и информация в своите анализи.

Когато HELL ENERGY възлага на изкуствен интелект да разработи нова енергийна напитка, съобразена с нуждите на компанията, той обработва огромно количество информация и формулира най-добрата според него рецепта. AI взема предвид не само очакванията на потребителите от енергийна напитка, но също така приоритизира създаването на превъзходен и още по-харесван продукт. 

След формулиране на рецептата, AI я оцени като перфектна. Тя включва обогатяване на енергийната напитка с витамини, аминокиселини и билки, като същевременно е в съответствие със законодателството в сферата на хранително-вкусовата промишленост, включително препоръките на EFSA (Европейски орган за безопасност на храните) и придържане към стандартите за препоръчителен дневен прием (RDA).

Изкуственият интелект създава три вкусови вариации и ги дигитализира с помощта на технология на базирана в Ню Йорк компания. След като опитва и трите напитки и анализира обширни данни и статистики, AI използва предсказуема интелигентност, за да избере печелившия вкус. Така се ражда наистина уникалният и освежаващ вкус Tutti-frutti & Berry-blast. Тази новаторска разработка представлява първия път, когато изкуствен интелект извършва толкова комплексен процес по създаване на продукти в сектора на енергийните напитки.

Рецептата е строго поверителна и за да бъде защитена, изкуственият интелект предоставя собствени препоръки. Рецептата се съхранява на един компютър оборудван с усъвършенствани елементи за сигурност в унгарската фабрика на HELL ENERGY. Дизайнът на помещението, в което се намира машината, също е разработен от изкуствен интелект. Въпреки това, осъзнавайки важността на предпазните мерки, копие от рецептата се пази и в трезор в Швейцария.

След толкова активно участие, не е изненада, че опаковката на новата енергийна напитка също е проектирана от изкуствен интелект – кенчето въплъщава най-новите тенденции, като излъчва младежко и свежо настроение. AI е вложил свой собствен дигитален стил на база на цветовата схема на HELL ENERGY.

Тъй като новият продукт, „HELL A.I.“, наистина е резултат от изключителен и уникален процес без аналог на глобално ниво, служителите на компанията бяха нетърпеливи да подложат новата енергийна напитка на тестване при конвенционални условия. В резултат на това бяха осъществени строг контрол на качеството и дегустационни сесии „на сляпо“. Успешните резултати напълно потвърдиха възможностите на изкуствения интелект!

AI също така представлява огромна перспектива в областта на разработването на продукти, надхвърляйки невъобразими досега граници и поставяйки началото на нова ера в хранително-вкусовата промишленост. С възможностите на изкуствения интелект, само за минути или секунди огромни количества интернет данни могат да бъдат сортирани и анализирани, като се скъсява драстично цикълът на разработка на продукт от 1-2 години (или в най-добрия случай половин година) до само 1 месец. Този процес е резултат от координирани усилия, тъй като множество AI системи, всяка от които се отличава в различни области, си сътрудничат в разработката. С повече от сто системи на изкуствен интелект, които вече съществуват по целия свят, тяхното взаимодействие гарантира високо ниво на иновации.

Новият продукт се произвежда в едно от най-модерните производствени съоръжения за напитки в Европа и ще бъде достъпен в повече от 60 държави по света от лятото на 2023 г.