2022.09.21.

Иновативни айс кафета с отличието „Продукт на годината“ 2022 в категория „Кафе напитки“ за България

За седма поредна година представиха най-голямата световна награда за иновации в продукти и услуги, гласувани от потребителите

За седма поредна година представиха най-голямата световна награда за иновации в продукти и услуги, гласувани от потребителите 

На официална церемония снощи бяха връчени седмите поредни международни награди за иновации в потребителския сектор „Продукт на годината“ 2022. Конкурсът за най-голямата световна награда за иновации в продукти и услуги, гласувани от потребителите, се провежда в повече от 45 държави на всички континенти. В България проучването бе осъществено от Nielsen Bulgaria сред представителен панел от 2000 респонденти, следвайки установената методология на програмата.

В категорията „Кафе напитки“ отличеният от потребителите продукт за 2022 г. е серията айс кафета ENERGY COFFEE. Те са готово за консумация кафе, което съдържа ултра пастьоризирано мляко и истински екстракт от кафе, в удобни кенове от алуминий, който може да бъде рециклиран безкрайно, без намаляване на качеството му. Серията е представена на българския пазар от унгарската компания HELL ENERGY, като в родината си ENERGY COFFEE има 40,89% дял на артикулите. 

„За HELL ENERGY и лично за мен е огромна чест да получим толкова високо признание за продуктите ни ENERGY COFFEE, каквото е „Продукт на годината“! Радвам се, че за кратките 2 години, от които айс кафетата ни са на българския пазар, успяха да докажат високите си качества и да станат любими и предпочитани за потребителите. Наградата „Продукт на годината“ е поредното доказателство, че усилията ни са насочени в правилната посока. И в бъдеще ще продължим в същия дух на иновации и безкомпромисно качество!“, сподели Елена Петкова, Ръководител „Маркетинг“, HELL ENERGY България.

Десетки нови и иновативни продукти и услуги, представени на българския пазар през последните 24 месеца, се състезаваха в 11 категории. От всяка категория бе излъчен само по един победител на база на независимия потребителски вот.

За „Продукт на годината“

„Продукт на годината“ е най-голямата световна награда за иновации в продукти и услуги, гласувана от потребителите. Основан през 1987 във Франция, конкурсът “Продукт на годината” днес се провежда в повече от 45 държави на всички континенти. Основните му цели са запознаването на потребителите с най-новите продукти на пазара и отличаването на компаниите производители за тяхната иновативност и високото качество на продуктите им. В България конкурса се провежда успешно от 2017 година с постоянно нарастващ брой участници.

Зад логото „Продукт на годината“ стои оценката на 2000 потребители. Това е силно послание към купувачите, когато са пред регала. То улеснява избора и пести време и пари. За компаниите, чиито продукти са били наградени, логото е успешно маркетингово послание, с доказан ефект за увеличаване на продажбите, подпомагане на преговорите с търговските вериги и подобряване разпознаваемостта на марката.