2021.06.01. Budapest

ISO 14001 tanúsítást szerzett a HELL-csoport

A HELL csoport két cége, a Quality Pack és a HELL ENERGY Magyarország is sikeresen bevezette a Környezetvédelmi Irányítási Rendszerét és hivatalosan teljesítette az ISO14001 audit előírásait.

A HELL csoport két cége, a Quality Pack és a HELL ENERGY Magyarország is sikeresen bevezette a Környezetvédelmi Irányítási Rendszerét és hivatalosan teljesítette az ISO14001 audit előírásait, ezzel megszerezve a nemzetközileg is elismert újabb ISO minősítését.

Az auditorok által tanúsított Környezetvédelmi Irányítási Rendszernek (KIR) köszönhetően tovább zöldült a cégcsoport, hiszen a KIR szabvány működtetése elősegíti a maximális megfelelést a környezetvédelmi jogszabályoknak, illetve növeli a HELL-csoport elkötelezettségét a környezet védelme iránt.

Mit is jelent az ISO 14001 szerinti tanúsítás megszerzése a HELL életében?

  • a felső vezetőség fenntarthatóság iránt való elkötelezettségéről tesz tanúbizonyságot,
  • még nagyobb fókuszba került az energia és vízfelhasználás hatásfok növelése és a hulladék mennyiségének csökkentése,
  • a cégcsoport tudatos és igazolható törekvéseket tesz a környezetszennyezés megelőzésére, környezetterhelés minimalizálására,
  • még inkább előtérbe kerül az életciklus szemlélet ezzel is hozzájárulva a körforgásos gazdaság kialakításához.

„A környezettudatosság, a fenntarthatóság cégcsoportunk működésének egyik alapköve. Folyamatainkat már a kezdetektől úgy alakítottuk ki, hogy termékeink előállítása, csomagolása, szállítása a lehető legkisebb környezeti terheléssel járjon. Az italgyártók közül mi vezettük be elsőként az legmagasabb újrahasznosított tartalommal rendelkező aludobozt. A most megszerzett ISO 14001 minősítés megszerzésével egy újabb lépést tettünk a fenntartható jövő felé.” – mondta el a sikeres audit után Pataki Judit, a cégcsoport EHS vezetője.