Наш циљ је, да постанемо произвођачи најзеленијих

енергетских напитака и сокова на свету!

Наше лименке су планиране за вечно.

Амбалаже наших производа произведени су од сировине, које се могу безброј пута рециклирати.

60 ДАНА И ПОНОВО ЛИМЕНКА

Алуминијум је кључни елеменат привредне циркулације са ниском емисијом угљен-диоксида. Није само лака, трајна и еластична материја (која заштићује течност од светлости, кисеоника и нечистоћа, од патогена), али се може 100% рецилкирати безброј пута. Захваљујући томе 75% икада произведенога алуминијум и данас је у промету. Наше лименке само по себи располажу висок рециклажни садржај и ниски карбонски отисак, а њихово уливање резултира 95 посто штедње енергије. Ми у HELL-у у протеклих 5 година за 5% смо смањили сразмеру амбалаже PET боца, и трудимо се , да до 2025. године овај број буде испод 1%. Стави своју лименку у канту за селективни отпад, пошто након 60 дана може добити нов живот!

Зелени алуминијум са ниским карбонским отиском!

На свету међу првима примењујемо алуминијум SPEIRA ORBIS за производњу свих наших лименки, а наши газирани XIXO сокови пуне се искључиво у лименке уместо PET боца.

Захваљујући свесној набавци, за производњу свих наших лименки користимо SPEIRA ORBIS, који располаже изузетно високим садржајем рециклираног алуминијума. То значи, да сакупљен и коришћен алуминијум најмање једанпут је већ сигурно био потрошачки производ. Што је већи рециклирани садржај,  то је боље за околину. Као резултат тога, алуминијум који смо ми користили и на светском нивоу располаже изузетно ниским карбонским отиском, што је за узор за целу индустрију.

Код нас ништа не пропада!

Наш циљ је, да минимализујемо потребу енергије,

са тиме обезбедивши екоефикасност.

2015. године смо се обавезали поред алуминијума, на овај начин од тада за 60 посто смо смањили сразмеру PET боца у нашем портфолију. 2020. године смо стекли назив Предузеће са свесном енергијом, на то смо поносни и трудимо се да то сачувамо. Након тога од 2021. године лименке, које смо ми произвели, располажу садржајем прилично високе рециклаже и ниским карбонским отиском. Коришћене фолије и папирне тацне за паковање наших производа такође су 100% прављени од рециклажне сировине. Поред тога секундарна сировина производње у потпуности се рециклира, на тај начин не ствара се отпад.

Ћао, вечити алуминијум!

Дођи са нама у будућност,

показаћемо ти како!

Мала енергија од тебе, огромна енергија за Земљу! Изабери свесно, сакупљај селективно!

Ако изабереш паковање од рециклираног алуминијума, нећеш уживати само у оригиналном укусу свог пића, већ ћеш учинити и добробит за планету. Наиме тај алуминијум, који се смести у одговарајућу селекцију, потребно је свега 60 дана, да би га могли 100% рециклирати. А ако се он баца увек на одговарајуће место, он се бескрајно може рециклирати, што значи, да и твоји унуци ће га моћи користити. Дабоме, добро си прочитао! На тај начин не одузимаш, већ додајеш својој будућности, и са тиме резултираш безброј веселих дана   планети!

HELLoAlu!

Држимо заједно алуминијум у циркулацији, да што дуже остане у примени! Пошто се лименке бескрајно могу рециклирати, не можемо оставити, да овај вредан извор енергије пропадне!

У оквиру наше велике серије активности, већ смо прикупљали празне лименке на транвајским стајалиштима постављеним аутоматима, на фестивалима у оквиру спектакуларне инсталације, на факултетима и аркадама! Јер о очувању животне средине није довољно само говорити, треба и чинити!

У оквиру програма HELLoALU већ смо више десетхиљада лименки послали на рециклажу, да би поново постале лименке. Чак шта више наше кампање сакушљања поред очувања животне средине и у друштвеном погледу служе добром циљу.

О нашим зеленим тежњама можеш пронаћи даље занимљивости у блогу U Can Think Green.

Сазнај све са једног места!

Тема је битна и неисцрпна. Преузми цео извештај, и упознај наш одржив рад! Сваки наш корак разумеш, и чинимо свесно, с љубављу за будућност. Са генерације на генерацију.

Ми у HELL-у сваки дан се трудимо, да еколошки што свесније производимо! Придружи нам се и ти у овоме, а ако можеш, изабери нашу алу лименку са садржајем високо рециклираног материјала, и сакупљај селективно – за себе и за нашу планету! Не би ни помислио, да са колико ситних, свакодневних твојих избора можеш учинити за једну лепшу будућност.