Želimo postati najbolj zelen proizvajalec

energijskih in osvežilnih pijač na svetu!

Naše pločevinke so zasnovane za večno življenje

Embalaža naših izdelkov je narejena iz osnovne snovi, ki omogoča neskončno reciklažo.

ČEZ 60 DNI JE SPET PLOČEVINKA

Aluminij je ključni element pri krožnem gospodarstvu z nizkimi izpusti ogljikovega dioksida. Ta snov ni le lahka, trajna in prožna (kar ščiti tekočino pred svetlobo, kisikom ter umazanijo in povzročitelji bolezni), temveč jo lahko tudi neskončno 100-odstotno recikliramo. Zahvaljujoč temu je še danes v prometu 75 % vsega proizvedenega aluminija. Naše pločevinke se ponašajo z visokim deležem reciklirane vsebine in nizkim ogljičnim odtisom, z njihovo reciklažo pa prihranimo 95 % energije. Podjetje HELL je v zadnjih 5 letih delež plastenk PET zmanjšalo pod 5 %, prizadevamo pa si, da bi bila ta številka do leta 2025 manjša od 1 %. Aluminijasto pločevinko odvrzite v ločen koš, saj lahko čez 60 dni spet zaživi!

Zeleni aluminij z nizkim ogljičnim odtisom!

Kot prvi na svetu za izdelavo vseh pločevink uporabljamo aluminij SPEIRA ORBIS, naše gazirane osvežilne pijače XIXO pa polnimo izključno v aluminijaste pločevinke, ne pa v plastenke PET.

Zahvaljujoč naši zavedni nabavi za proizvodnjo vseh aluminijastih pločevink uporabljamo aluminij SPEIRA ORBIS z izredno visokim deležem reciklirane vsebine. To pomeni, da je zbrani in ponovno uporabljeni aluminij vsaj enkrat že gotovo bil potrošniški izdelek. Čim večji je delež reciklirane vsebine, tem bolj to koristi okolju. Tako ima aluminij, ki ga uporabljamo, tudi v svetovnem merilu izredno majhen ogljični odtis ter je zgled za celotno industrijsko panogo.

Pri nas se nič ne izgubi!

Naš cilj je zmanjšati potrebe po energiji

in doseči ekološko učinkovitost.

Leta 2015 smo se odločili za aluminij, zato smo od takrat naš delež plastenk PET zmanjšali za 60 %. Leta 2020 smo prejeli naziv Energijsko zavedno podjetje, na katerega smo ponosni in si ga želimo ohraniti. Tako imajo pločevinke, ki jih proizvajamo, od leta 2021 visok delež reciklirane vsebine in nizek ogljični odtis. Tudi folije in papirnati pladnji, ki jih uporabljamo za embaliranje naših izdelkov, so iz osnovnih snovi, ki omogočajo 100-odstotno reciklažo. Hkrati se naši proizvodni ostanki v celoti reciklirajo in uporabijo kot drugotne surovine, zato ne ustvarimo prav nič odpadkov.

Pozdravljen, večni aluminij!

Pridružite se nam v prihodnosti!

Pokažemo vam, kako!

Malo energije od vas, ogromno energije za Zemljo! Izbirajte odgovorno, zbirajte ločeno!

Če izberete reciklirano aluminijasto embalažo, ne uživate le v izvirnem okusu pijače, ampak tudi pomagate Zemlji. Aluminij, ki ga odvržete med ustrezne ločene odpadke, se lahko v vsega 60 dneh 100-odstotno reciklira. Če ga boste vedno odvrgli med ustrezne odpadke, bo neskončnokrat obnovljiv, kar pomeni, da ga bodo lahko uporabljali še vaši vnuki. Prav ste prebrali! Tako ne jemljete, ampak dajete nekaj prihodnosti, s tem pa podarjate nešteto srečnih dni naši Zemlji!

HELLo Alu!

Poskrbimo, da bo aluminij ostal v obtoku in se čim dlje uporabljal! Aluminijaste pločevinke lahko neskončno recikliramo, zato ne dovolimo izgube tega dragocenega vira!

V okviru obsežnega niza akcij smo aluminijaste pločevinke zbirali s pomočjo avtomatov na tramvajskih postajališčih, na festivalih s privlačnimi instalacijami, na univerzah in tudi v nakupovalnih središčih. O varovanju okolja ni dovolj govoriti, treba je tudi kaj storiti!

V okviru programa HELLo ALU smo na reciklažo poslali že več deset tisoč pločevink od pijač, da bi spet zaživele kot aluminijaste pločevinke. Te zbiralne kampanje so poleg varovanja okolja pomembne tudi z družbenega vidika.

Več zanimivosti o našem prizadevanju za čisto okolje najdete v blogu U Can Think Green.

Izvedite vse na enem mestu!

To je pomembna in neizčrpna tema. Prenesite si celotno poročilo ter spoznajte naše trajnostno delovanje! Vsak naš korak služi vam in prihodnosti, odgovorno in z ljubeznijo. Od generacije h generaciji.

Pri HELL-u se vsakodnevno trudimo, da bi bila naša proizvodnja čim bolj okolju prijazna! Pridružite se nam in če lahko, izberite naše aluminijaste pločevinke, ki vsebujejo visok delež reciklirane osnovne snovi, ter jih odvrzite med ločene odpadke – zase in za naš planet! Še predstavljate si ne, koliko majhnih in vsakdanjih izbir prispeva k lepši prihodnosti.