Cilj nam je postati najzeleniji proizvođač

energetskih i bezalkoholnih pića na svijetu!

Naše limenke dizajnirane su da traju vječno.

Ambalaža naših proizvoda izrađena je od sirovina, koje je moguće bezbroj puta reciklirati.

60 DANA I PONOVO LIMENKA

Aluminij je ključni element ekonomskog prometa s niskom emisijom ugljičnog dioksida. On nije samo lagan, izdržljiv i elastičan materijal (koji štiti tekućinu od svjetlosti, kisika i nečistoća, od patogena), već se može 100% reciklirati bezbroj puta. Zahvaljujući tome, 75% ikad proizvedenog aluminija i danas je u optjecaju. Same naše limenke imaju visok udio recikliranja i nizak ugljični otisak, a njihovo punjenje rezultira uštedom energije od 95 posto. U proteklih 5 godina mi u HELL-u smanjili smo udio ambalaže u PET bocama za 5%, a trudimo se da do 2025. godine taj broj bude ispod 1%. Baci svoju limenku u kantu za selektivni otpad, jer nakon 60 dana može dobiti novi život!

Zeleni aluminij s niskim ugljičnim otiskom!

Među prvima u svijetu koristimo SPEIRA ORBIS aluminij za proizvodnju svih naših limenki, a naše gazirane XIXO sokove punimo isključivo u limenke umjesto u PET boce.

Zahvaljujući osviještenoj nabavi, za proizvodnju svih naših limenki koristimo SPEIRA ORBIS koji ima iznimno visok udio recikliranog aluminija. To znači da je prikupljeni i iskorišteni aluminij barem jednom bio potrošački proizvod. Što je veći udio recikliranog materijala, to je bolje za okoliš. Kao rezultat toga, aluminij, koji smo upotrijebili, ima izuzetno nizak ugljični otisak, što je model za cijelu industriju.

Kod nas ništa ne ide po zlu!

Naš cilj je minimizirati potrebu za energijom, čime osiguravamo ekološku učinkovitost.

U 2015. godini smo se obvezali i na aluminij, tako smo od tada smanjili udio PET boca u našem portfelju za 60 posto. U 2020. godini zaslužili smo naziv Tvrtka s osviještenom energijom, na to smo ponosni i nastojimo to sačuvati. Nakon toga, od 2021. godine, limenke koje smo proizveli imaju prilično visok udio recikliranja i nizak ugljični otisak. Folije i papirnate ladice koje se koriste za pakiranje naših proizvoda također su 100% izrađene od recikliranih sirovina. Osim toga, sekundarna sirovina proizvodnje se u potpunosti reciklira te se ne stvara nikakav otpad.

Želimo dobrodošlicu beskrajnom recikliranju!

Povest ćemo vas u budućnost!

Želite li se pridružiti?

Malo vaše uložene energije znači ogromnu energiju za Zemlju! Odaberite ekološki osvješteno i uvijek reciklirajte!

Ako odaberete recikliranu aluminijsku ambalažu, ne samo da ćete uživati u izvornom okusu vašeg pića, već i učiniti nešto dobro za planet. Naposljetku, aluminijske limenke koje pravilno reciklirate mogu se 100 %reciklirati i postati novo pakiranje pića u roku od čak 60 dana. Ako ih uvijek odložite na za to odgovarajuće mjesto, mogu biti reciklirane iznova, što znači da će taj materijal moći koristiti i vaši unuci. Zvuči nevjerojatno, zar ne? Na taj način ne oduzimate, već uvijek dodajete budućnosti, što će rezultirati bezbrojem sretnih dana za naš planet!

HELLoAlu!

Održimo zajedno aluminij u optjecaju, kako bi što duže ostao u upotrebi! Budući da se limenke mogu neograničeno reciklirati, ne smijemo dopustiti da ovaj vrijedan izvor energije propadne!

U sklopu našeg velikog niza aktivnosti već smo skupljali prazne limenke na tramvajskim stanicama s automatima, na festivalima u sklopu spektakularnih instalacija, na fakultetima i arkadama! Jer o očuvanju okoliša nije dovoljno samo govoriti, to moramo i činiti!

U sklopu programa HELLoALU već smo više od deset tisuća limenki poslali na reciklažu, kako bi ponovno postale limenke. Štoviše, naše kampanje prikupljanja, osim očuvanja okoliša, služe i dobrom cilju s društvenog gledišta.


Više zanimljivih informacija o našim zelenim težnjama možete pronaći na blogu U Can Think Green.

Saznajte sve informacije na jednom mjestu!

Tema je bitna i neiscrpna. Preuzmite cjelovito izvješće i naučite više o našem održivom poslovanju! Svaki je naš korak odgovoran, za vas, za našu budućnost na planetu. To je naša ostavština za buduće generacije.

U društvu HELL se svakodnevno trudimo da naša proizvodnja bude što održivija! Pridružite se našim naporima i ako možete, odaberite naše aluminijske limenke s visokim udjelom recikliranog sadržaja i molimo vas, reciklirajte - za naš planet i budućnost! Niste ni svjesni koliko sitnih, svakodnevnih odluka možete donijeti za bolju budućnost.