Cilj nam je postati najzeleniji proizvođač

energetskih i bezalkoholnih pića na svijetu!

Naše limenke su dizajnirane da traju zauvijek

Ambalaža naših proizvoda izrađena je od materijala koji se neograničeno mogu reciklirati.

60 DANA I LIMENKA JE KAO NOVA

Aluminij je ključna komponenta kružnih ekonomija s niskim udjelom ugljika. Ne samo da je lagan, izdržljiv i fleksibilan (štiti tekućinu od svjetlosti, kisika i zagađivača, patogena), već je beskonačno, 100% reciklirajući. Kao rezultat toga, 75% ikada proizvedenog aluminijuma i danas je u opticaju. Naše limenke su inherentno s visokim sadržajem recikliranog materijala i niskim udjelom ugljičnog otiska, a njihovo otapanje rezultira uštedom energije od 95 posto. U HELL-u smo smanjili našu ambalažu PET boca na manje od 5% ukupne ambalaže u posljednjih 5 godina i cilj je da bude ispod 1% do 2025. Stavite svoje aluminijske limenke u kantu za reciklažu i dobiće novi život za 60 dana!

Zeleni aluminijum sa niskim ugljičnim otiskom!

Prvi smo u svijetu koji koristie SPEIRA ORBIS aluminij u svim našim limenkama, a naša XIXO gazirana bezalkoholna pića su isključivo u aluminijskim limenkama umjesto u PET bocama.

Zahvaljujući svjesnom izvoru, koristimo SPEIRA ORBIS, koji ima vrlo visok sadržaj recikliranog aluminija, u proizvodnji svih naših aluminijskih limenki. To znači da je aluminij obnovljen i korišten barem jednom sigurno bio potrošački proizvod. Što je veći sadržaj recikliranog materijala, to je bolje za životnu sredinu. Kao rezultat toga, aluminij koji koristimo ima izuzetno nizak ugljični otisak širom svijeta, i služimo kao primjer cijeloj industriji.

Kod nas ništa ne ostaje neiskorišteno!

Naš cilj je minimizirati potražnju za energijom,

čime se osigurava ekološka efikasnost.

Mi smo se posvetili aluminijumu 2015. godine i od tada smo smanjili udio PET boca u našem portfelju za 60 posto. Dobili smo oznaku Energetsko svjesne kompanije 2020. godine, na koju smo ponosni i koju nastojimo održati. Nakon toga, od 2021. godine, naše limenke će imati vrlo visok sadržaj recikliranog materijala i nizak ugljični otisak. I folija i papir koje se koriste za pakovanje naših proizvoda napravljene su od 100% recikliranih materijala. U međuvremenu, sekundarna sirovina koja se koristi u procesu proizvodnje se u potpunosti reciklira, tako da nema otpada.

Pozdrav beskrajnom recikliranju!

Vodićemo vas u budućnost!

Želite se pridružiti?

Malo energije od vas, ogromna energija za Zemlju! Odaberite ekološki i uvijek reciklirajte!

Ako odaberete recikliranu aluminijumsku ambalažu, ne samo da ćete uživati ​​u izvornom ukusu vašeg pića, već ćete i dobro činiti planeti. Napokon, aluminijumske limenke koje pravilno reciklirate, one se mogu 100% reciklirati u novu ambalažu pića najbrže u roku od 60 dana. A ako ga uvijek bacite na pravo mjesto, može se iznova reciklirati, što znači da će ga moći koristiti i vaši unuci. Zvuči nevjerovatno, zar ne? Na taj način ne oduzimajte, već uvijek dodajte budućnosti, što će rezultirati bezbroj sretnih dana za našu planetu!

HELLo Alu!

Održavajmo aluminij u opticaju zajedno i u upotrebi što je duže moguće! Kako se aluminijske limenke mogu beskonačno reciklirati, ne možemo dopustiti da ovaj dragocjeni resurs postane u otpad!

U sklopu naše velike serije aktivnosti, prikupljali smo prazne aluminijske limenke u automatima na tramvajskim stajalištima, u dijelovima za publiku na festivalima, na univerzitetima i u arkadama! Jer nije dovoljno samo pričati o okruženju, morate djelovati!
U okviru programa HELLo ALU, već smo poslali desetine hiljada aluminijskih limenki za piće na reciklažu da se recikliraju u posteljinu. Štaviše, pored zaštite životne sredine, naše kampanje prikupljanja takođe služe dobrom cilju u smislu društvene odgovornosti.

Više o našim zelenim naporima možete pročitati na blogu Misli zeleno.

Naučite sve potrebne informacije s jednog mjesta!

Tema je suštinska i neiscrpna. Preuzmite kompletan izvještaj i naučite o našim održivim operacijama! Svaki naš korak činimo odgovorno za vas, za našu budućnost na planeti. To je naše nasljeđe za buduće generacije.

U PAKLU se svakodnevno trudimo da proizvodimo što održivije! Pridružite se našim naporima i ako možete, odaberite naše aluminijumske limenke s visokim recikliranim sadržajem i molim vas reciklirajte - za našu planetu i budućnost! Ne biste ni pomislili koliko sitnih, svakodnevnih izbora možete napraviti za bolju budućnost.