Целта ни е да се превърнем в най-зеления

производител на енергийни и безалкохолни напитки в света!

Нашите кутии са

проектирани, за да служат вечно

Опаковките на нашите продукти се изготвят от материал, който може да бъде оползотворяван безкрайно много пъти.

60 ДЕНА И ОТНОВО КУТИЯ

Алуминият е елемент от ключово значение за кръговата икономика, основаваща се на намалени емисии от въглероден двуокис.  Не е просто лек, издържлив и гъвкав материал, който предпазва течността от светлина, кислород, замърсяване и причинители на болести, а е и материал, който може да бъде оползотворен безкрайно много пъти, 100 %-ово. Благодарение на това 75 процента от алуминия, произведен когато и да е, е в обращение и днес. Нашите кутии поначало са с високо съдържание на повторно оползотворен алуминий и с нисък въглероден отпечатък, а в резултат на тяхното претопяване се спестяват 95 процента от енергията. За последните години ние в HELL намалихме съотношението на употребяваните от нас като опаковака бутилки от PET до под 5 %, и работим над това, към 2025-та година това съотношение да падне до под 1 %. Постави алуминиввата си кутия в контейнера за избирателно събиране на отпадъци, понеже след 60 дена може да получи нов живот!

Зелен алуминий

с нисък въглероден отпечатък

Като първи в света упортебяваме алуминий с високо съдържание на повторно оползотворена суровина от Speira ORBIS за производството на всичките свои кутии, а безалкохолните ни напитки XIXO се опаковат изключително в алуминиеви кутии вместо в бутилки от PET.

Благодарение на съзнателното закупуване на суровини  упортебяваме алуминий с високо съдържание на повторно оползотворена суровина от Speira ORBIS за производството на всичките свои кутии. Това означава, че в събрания обратно и оползотворен повторно материал със сигурност поне веднъж е бил опакован продукт за консумация.  Колкото по-високо е съдържанието на  повторно оползотворена суровина, толкова по-добре за околната среда. В резултат на това, употребяваният от нас алуминий е със забележително нисък въглероден отпечатък, който може да бъде взет за пример от целия промишлен отрасъл.

При нас нищо не отива нахалост!

Нашата цел е да сведем потреблението на енергия до минимум,

като по този начин обезпечим енергийна ефикасност.

Своя избор в полза на алуминия направихме през 2015-та година, така оттогава насам намалихме съотношението на употребяваните в нашия асортимент от продукти бутилки от PET с 60 процента. През 2020-та година спечелихме званието «Предприятие със съзнание за енергията», с което се гордеем, и кето се стараем да запазим. След това, от 2021-ва година насам кутиите, произвеждани от нас, са с изключително високо съдържание на повторно оползотворена суровина и нисък въглероден отпечатък. Както фолиото, така и хартиените поставки, които употребяваме, за да опаковаме своите продукти, се произвеждат изцяло от суровини, които могат да се оползотворят повторно 100 процентово. Междувременно вторичната суровина, която възниква по време на производството, се оползотворява повторно напълно, така че не възникват отпадъци.

Здравей вечен алуминий!

Елате с нас в бъдещето!

Вижте как!

Малко енергия от вас, огромна енергия за Земята! Избирайте съзнателно, събирайте разделно!

Ако изберете опаковките от рециклируем алуминий не само ще получите удоволствие от истинския вкус на напитката, но също ще направите добро за Земята. Тъй като на събирания разделно алуминий са му нужни само 60 дена, за да може да бъде рециклиран отново на 100%. Ако пък бъде изхвърлян винаги на подходящото място, тогава ще може да бъде рециклиран безброй пъти, което означава, че по-късно ще може да го използват и вашите внуци. Да, четете самата истина! А по този начин няма да взимате, а ще давате за своето бъдеще, с което ще създадете безброй весели дни за нашата Земя!

HELLo Alu!

Нека да поддържаме заедно кръговрата на алуминия, за да може алуминият да остане в употреба колкото се може по-дълго. Тъй като алуминиевите кутии могат да бъдат оползотворени безкрайно много пъти, не можем да оставим този ценен ресурс да отиде нахалост!

В рамките на нашата широкомащабна поредица вече сме събирали празните алуминиеви кутии в автомати, разположени по трамвайните спирки, в рамките на видна за всички инсталация, построявана по фестивали, в университети и търговски центрове. Не е достатъчно да се говори за опазването на околната среда, необходимо е и да се действа!

В рамките на програмата HELLo ALU вече сме изпратили десетки хиляди алуминиеви кутии на повторно оползотворяване, за да могат те да се превърнат обратно в алуминиеви кутии. При това кампаниите за обратно събиране на алуминиевите кутии служат на полезни цели и в обществено отношение.

Можеш да намериш повече любопитни факти за нашите зелени инициативи в блога U Can Think Green.

Научете всичко от едно единствено място!

Това е важна и неизчерпаема тема. Свалете целия доклад и се запознайте с нашата устойчива програма! Всяка наша крачка е във ваш интерес и бъдеще, осъзнато и с обич. От поколение на поколение.

Ние в HELL полагаме ежедневни усилия за все по-изразено екопроектирано производство! Присъединете се към нас в това начинание и, ако имате възможност, изберете нашите алуминиеви кенове с най-висока степен на рециклиране. А наред с това събирайте разделно – заради самите вас и заради нашата планета! Дори не можете да си представите, колко много дребни всекидневни свои избори можете да допринесете за много по-хубавото бъдеще.