2020.07.22. Budapest

Pakovanje pića postaje zelenije lansiranjem

HELL ENERGY Group, poznati proizvođač energetskih i bezalkoholnih pića, zajedno s aluminijskom kompanijom Hydro, potpisao je ugovor 21. srpnja…

HELL ENERGY Group, poznati proizvođač energetskih i bezalkoholnih pića, zajedno s aluminijskom kompanijom Hydro, potpisao je ugovor 21. srpnja 2020. za uvođenje najzelenije limenke pića u svijetu. Prema HELL-ovoj posvećenosti, njihova čitava limenka za piće proizvest će se od Hydro CIRCAL-a, vrhunskog recikliranog aluminija sa certificiranim sadržajem od najmanje 75% recikliranog ostatka nakon korištenja kupaca.

Jedan od najvećih izazova u industriji danas je recikliranje ambalaže nakon što se ona više ne koriste. HELL ENERGY and QUALITY PACK ponosno su najavili suradnju s Hydro-m u rješavanju ovih problema, proizvodeći aluminijske limenke s najvišim nivoom recikliranog sadržaja na svijetu.

„Želimo biti lider na tržištu i biti globalno mjerilo pružanjem ambalaže s niskim udjelom ugljika za naše potrošače. Zbog toga smo se obavezali na inovaciju Hydro-a, koji je daleko najodrživije rješenje za naše tržište. ” rekao je Barnabas Csereklye, generalni direktor HELL ENERGY i izvršni direktor QUALITY PACK-a.

Iako potrošači traže ekološki prihvatljivije proizvode, plastične boce mogu se reciklirati samo u ograničenom broju puta, a procjenjuje se da plastična ambalaža ima velik udio istjecanja plastike u ocean. Pokazujući predanost održivosti, HELL se već obvezao da će do 2025. smanjiti udio plastičnih boca u svom portfelju na 1%.

Naprotiv, aluminijske limenke se mogu reciklirati gotovo beskonačno, zadržavajući svoju kvalitetu i zadržavši vrijednost. Kada jamčimo 75% ili više recikliranog sadržaja, to znači da je aluminij postigao svoj vijek trajanja kao proizvod koji se koristi, vraćen u petlju. Metal ima vitalnu ulogu u stvaranju istinski kružne ekonomije.

Strategija kompanije HELL temelji se na odgovornom izvoru aluminijuma sa niskim udjelom ugljika i doprinijet će smanjenju globalnih emisija i stvoriti proizvode za budućnost s niskim udjelom ugljika. HELL je uspio da smanji svoje stakleničke plinove za 60% u odnosu na ambalažu u prošlosti.

Posvećenost je glavna prekretnica održivosti za čitavu industriju, a HELL ENERGY Group jedini je poznati proizvođač pića koji je u mogućnosti ponuditi ambalažu s malo ugljika za sve kupce i potrošače širom svijeta. Proces proizvodnje aluminija je u potpunosti sljediv, a proizvod je certificiran od strane neovisne treće strane.

Grupa HELL ENERGY izgradila je vlastiti, a Mađarski prvi aluminijski napitak koji je fabrikovao KVALITETNI PAKET u 2017. godini i od tada reciklira 100% vlastitog industrijskog otpada kao dio odgovornog upravljanja. Budući da je jedan od najdinamičnijih FMCG brendova koji se dinamički razvija, HELL se smatra potpuno jedinstvenim igračem u industriji s najvišim nivoom vertikalne integracije s obzirom na poznati brend, moderne tvornice punjenja i, naravno, najsuvremenije modele fabrika. Njihovi su proizvodi dostupni u više od 50 zemalja, a u mnogim su zemljama tržišni lider.