FABRIKA

Kvalitet i inovacije jedna su od najvažnijih misija kompanije HELL ENERGY, koju ljubitelji energetskih napitaka od samog početka smatraju zaštitnim znakom HELL-a. Tvornica kompanije u okrugu Boršod, opremljena nenadmašnom njemačkom proizvodnom tehnologijom, proizvodi energetske napitke vrhunskog kvaliteta u strogom skladu sa propisima o sigurnosti hrane FSSC 22000.

Gyár #1

Otvaranje punionice 2011. godine bila je jedna od najvažnijih prekretnica u kratkoj, ali uspješnoj historiji tada jedinog pet godina starog brenda HELL. Postrojenje, opremljeno proizvodnim linijama dva njemačka proizvođača mašina (Krones, KHS), nudi izvanredne performanse uzimajući u obzir evropske standarde. Tvornički kompleks trenutno puni tečnom energijom 7 miliona aluminijumskih limenki napitaka dnevno, a limenke potiču iz vlastite tvornice za proizvodnju limenki za piće, QUALITY PACK, koja je otvorena 2017. Zahvaljujući koordiniranim radnim procesima, HELL punionica i tvornica limenki 2019. su osvojili nagradu Tvornica godine u kategoriji najefikasnijih procesa podrške proizvodnji.

Gyár #2

HELL-ov vitalizirajući okus osiguran je upotrebom visokokvalitetnih sastojaka i najnovije tehnologije. Proces proizvodnje energetskih napitaka nadgledaju vrsni profesionalci, vodeći računa da potrošači dođu samo do besprijekornih proizvoda.

Kako bi se na siguran način zadovoljio sve veći obim proizvodnje i izvoz na druga tržišta, u proljeće 2017. godine izgrađen je QUALITY PACK kao član HELL grupe kompanija, a koja je prva mađarska tvornica limenki za pića. Tvornica od 42.000 kvadratnih stopa godišnje proizvodi 1,5 milijardi limenki od 250 ml i poklopaca za limenke, koristeći 75% reciklirane aluminijumske sirovine, koja se i dalje može 100% reciklirati. Posjedovanjem ovakve tvronice može se reći da HELL ENERGY svoje proizvode proizvodi u potpunosti samostalno bez upotrebe vanjskog izvora.

Gyár #3

Najnoviji dragulj proizvodnog kompleksa je punionica pogodna za proizvodnju napitaka na bazi mlijeka u aluminijumskim limenkama, koja je završena 10. septembra 2020. Brend HELL ICE COFFEE – predstavljen 2019. godine – u početku se proizvodila unajmljivanjem u Njemačkoj. U novembru 2019. započela je izgradnja nove tvornice površine 11.880 m2, opremljene najnovijom tehnologijom, u kojoj se sada može napraviti 50.000 kutija vrhunske ledene kafe na sat. Tako da pored 3 originalne varijante (Latte, Capuccino i Slim Latte) u 2021. godini imamo i dva noviteta, a to su Double Espresso i Coconut i to iz vlastite proizvodnje, od visokokvalitetnog domaćeg mlijeka.

Gyár #4