O nama

HELL ENERGY je jedan od najbrže rastućih FMCG brendova na svijetu, što je dokazano eksplozivnom izvoznom ekspanzijom i rastućom globalnom popularnošću. 100-postotni mađarski brend energetskih napitaka osnovan je 2006. godine, a do 2010. godine postao je tržišni lider u Mađarskoj, postao je ključni igrač na međunarodnom nivou s izvozom na više od 50 zemalja. Pored Mađarske, tržišni je lider u Bugarskoj, Rumuniji, Bosni i Hercegovini, Slovačkoj, Hrvatskoj, Grčkoj i Kipru.

Za uspjeh kompanije HELL ENERGY je zaslužan izvrstan kvalitet, dobra vrijednost za dati novac, široka dostupnost i marketinške komunikacijske aktivnosti svjetske klase. Kompanija je jedinstveni igrač u sektoru energetskih napitaka, jedina na svijetu koja može tvrditi da ima vodeću poziciju na tržištu, etablirani brend u nekoliko zemalja, vlastiti ultramoderni pogon za punjenje i tvornicu aluminijskih limenki za pića, što kompaniji globalno daje stratešku poziciju bez premca.

Udovoljavanje trenutnim potrebama potrošača i kontinuirani razvoj igraju isključivu ulogu u razvoju portfolija HELL energetskih napitaka. Pored klasičnog energetskog napitka (32 mg / 100 ml kofeina, punog voćnog ukusa), dostupni su i inovativni proizvodi poput HELL STRONG sa + 20% sadržaja kofeina koji se preporučuje za ekstremnu upotrebu, a u sklopu brenda je i porodica proizvoda HELL Zero bez šećera.


Prateći trendove, misija kompanije je proizvodnja funkcionalnih napitaka koji sadrže dodatne sastojke uz uobičajene sastojke energetskih napitaka. U tu svrhu rođen je HELL STRONG FOCUS 2017. godine, sa ukupno 11 sastojaka (uključujući magnezijum i L-karnitin), ili HELL ENERGY Active, koji je predstavljen 2018. godine, a koji se preporučuje osobama koje žive aktivan životni stil, a sadrži BCAA i L-karnitin i 60% niži sadržaj šećera.

Prodajnu aktivnost HELL ENERGY od početka podržava jedinstvena marketinška aktivnost. Prvi korak u međunarodnoj ekspanziji bila je dvogodišnja saradnja sa AT&T Williams timom Formule 1 2009. godine, a time je HELL ENERGY bio prva mađarska kompanija i druga među energetskim napicima koja je sponzorirala svijet Formule 1. Nastup na međunarodnoj sceni donio je brendu prekograničnu prepoznatljivost, ali to nije jedina marketinška aktivnost gdje je HELL visoko postavio ljestvicu: 2018. godine, na jedinstven način, reklamna kampanja brenda rađena je u suradnji s jednim od najvećih holivudskih zvijezda, Bruce Willisom. S obzirom na ogroman uspjeh kampanje, brend je 2020. godine ponovo izabrao glumačku legendu za zaštitno lice svojih proizvoda, sa Zuleykom Rivera, koja važi za jednu od najljepših ženu na svijetu, a imala je i glavnu ulogu u najgledanijem video spotu svih vremena, koji je dostigao 6,7 milijardi pregleda – Despacito. Nova kampanja promovira ne samo HELL energetski napitak, već i novu porodicu latte, HELL ICE COFFEE, koja će ove godine biti lansirana na međunarodnim tržištima. Ledena kafa sa 75% mlijeka, sa pravim ekstraktom kafe Arabica i Robusta i bez konzervansa postala je favorit potrošača u rekordnom roku: nadmašivši uspjeh HELL ENERGY napitka, te je za manje od godinu dana postala lider na mađarskom tržištu tokom ljeta 2020. godine, a slični rezultati mogu se očekivati ​​u ključnim izvoznim zemljama, koje će sada biti snabdijevane iz vlastitog pogona za proizvodnju latte napitaka zahvaljujući najnovijem razvoju kompanije.


Zahvaljujući činjenici da su inovacije i kontinuirani razvoj proizvoda i dalje jedan od najvažnijih aspekata u životu kompanije, sigurno je da ljubitelji brenda mogu očekivati ​​puno inovacija i noviteta i u narednim godinama!