2020.09.10. Szikszó

Átadta új tejeskávé üzemét a HELL ENERGY

A HELL ENERGY sikerrel pályázott a Versenyképesség Növelő Támogatási Programban – új beruházásunkkal környezetkímélőbbé válnak logisztikai folyamataink.

Alumínium dobozos tejalapú italok gyártására alkalmas új töltőüzemmel bővült a HELL ENERGY Magyarország Kft. magyarországi gyárkomplexuma. A több, mint 22 millió EUR értékű beruházásnak köszönhetően, a HELL ENERGY COFFEE jegeskávé termékcsaládja is saját gyártásban készülhet, az eddigi bértöltés helyett. Az ünnepélyes keretek között átadott üzemmel együtt a vállalat gyártási kapacitása meghaladja a napi 8 millió darabot.

 A HELL ENERGY a világ egyik ledinamikusabban fejlődő FMCG brandje. A cég első termékcsaládja, a 2004-ben bevezetett és rekordgyorsasággal népszerűvé vált HELL energiaital mára már 5 kontinens több mint 50 országában van jelen. A portfólió 2013-ban a XIXO jegesteákkal, majd a XIXO szénsavas italokkal bővült, melyek prémium összetevőikkel az üdítőitalok új generációját képviselik. A vállalat 2019 nyarán dobta piacra a 3 változatban – Latte, Capuccino és Slim Latte – elérhető HELL ENERGY COFFEE márkát, melyeket ez idáig bértöltésben, Németországban gyártotta a vállalat. Tavaly novemberben kezdődött meg az új, 11.880 m2-es alapterületű, legkorszerűbb technológiával felszerelt üzem építése, mely a jövőben helyet ad az aludobozos, tejalapú italok gyártásának. A több mint 22 millió EUR értékű beruházásnak köszönhetően, a legszigorúbb higiéniás szabályok betartása mellett készülhet óránként 50.000 doboz prémium jegeskávé a HELL szikszói gyárában.

A tejalapú italok készítése speciális folyamat, amelyet a lehető legszigorúbb előírások mentén végeznek. A gyártás során a HELL már pasztőrözötten érkező tejet dolgoz fel, így a késztermék összesen három alkalommal esik át hőkezelésen. A legmagasabb szintű élelmiszeripari szabályok betartása és a kiváló alapanyagok felhasználása garantálják a HELL-től megszokott, magas minőséget.

„Csúcstechnológiával felszerelt új tejeskávé gyárunk átadásával az immáron több mint 50 országban jelen lévő HELL energiaital mellett a HELL ENERGY COFFEE jegeskávé termékcsaládunk is saját, csúcstechnológiával felszerelt gyárunkban készülhet.  Bízunk benne, hogy az alig egy évvel a piaci bevezetését követően júniusra hazai piacvezetővé* vált ENERGY COFFEE márkánk világszerte kedvelt energiaitalunk nyomdokaiba léphet, és bontakozó nemzetközi sikerét a most induló saját gyártásunk tovább erősíti!” – mondta el Csereklye Barnabás, a HELL ENERGY Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

Az ENERGY COFFEE már jelenleg is 20 országban érhető el, többek között Horvátországban, az Egyesült Királyságban, Romániában és Görögországban – e két utóbbiban még Magyarországnál is rövidebb idő alatt vált piacvezetővé. A saját gyártásnak is köszönhetően a közeljövőben újabb országokban lesz kapható a valódi Arabica és Robusta kávékivonattal, tartósítószer nélkül készített prémium minőségű jegeskávé. A termékeket ráadásul hamarosan, az italszektorban egyedüliként, a legzöldebb, legalább 75 százalékban újrahasznosított alumíniumból készült dobozban kínálja majd a gyártó.

* A Nielsen piackutató 2020. júniusi adatai alapján, mely a teljes hazai kiskereskedelemben realizáló forgalmat monitorozza érték, mennyiség és darabszám tekintetében. A kiskereskedelmi index nem terjed ki a vendéglátóipari egységek forgalmára.