2020.07.22. Budapest

опаковката на напитките се оцветява в зелено с

HELL ENERGY Group, известен производител на енергийни и безалкохолни напитки, съвместно с алуминиевата компания Hydro, подписаха договор на 21…

HELL ENERGY Group, известен производител на енергийни и безалкохолни напитки, съвместно с алуминиевата компания Hydro, подписаха договор на 21 юли 2020 г. за въвеждане на най-зелената консервна напитка в света. Според ангажимента на HELL, техният лист за напитки за цялото портфолио ще бъде произведен от Hydro CIRCAL, най-висококачественият рециклиран алуминий със сертифицирано съдържание от най-малко 75% рециклиран пост-потребителски скрап.

Едно от най-големите предизвикателства в индустрията днес е рециклирането на опаковки, след като те вече не се използват. HELL ENERGY и QUALITY PACK, гордо обявиха  сътрудничеството си с Hydro за справяне с тези предизвикателства, като произвеждат алуминиеви кутии, които имат едни от най-високото ниво на рециклирано съдържание в света.

„Ние се стремим да ръководим пазара и да бъдем глобалния показател, като предоставяме нисковъглеродни опаковки за нашите потребители. Ето защо ние се ангажирахме с иновациите на Hydro, което е най-устойчивото решение за нашия пазар. “ каза Barnabas Csereklye, управляващ директор на HELL ENERGY и изпълнителен директор на QUALITY PACK.

Въпреки че потребителите търсят по-екологосъобразни продукти, пластмасовите бутилки могат да бъдат рециклирани само ограничен брой пъти, а пластмасовите опаковки се оценяват като голям дял от изтичащата  пластмаса в океана. Показвайки ангажираност към устойчивостта, HELL вече обеща да намали дела на пластмасовите бутилки в портфолиото си до 1% до 2025 г.

Обратно на това, алуминиевите кутии могат да се рециклират почти безкрайно, запазвайки качеството си и запазвайки стойността си. Когато гарантирате 75% или повече рециклирано съдържание, това означава, че алуминият, който е достигнал края на живота си като продукт в употреба евърнат обратно във веригата. Металът има жизненоважна роля за създаването на наистина кръгова икономика.

Стратегията на HELL се основава на отговорно снабдяване на алуминий с нисък въглероден отпечатък, допринасящ за намаляване на глобалните емисии и създаващ продукти за бъдеще с ниско съдържание на въглерод. HELL успя да намали парниковите си газове с 60% в сравнение с опаковането в миналото.

Ангажиментът е основен етап от устойчивостта за цялата индустрия и HELL ENERGY Group е единственият известен производител на напитки, който е в състояние да предложи опаковки с ниско съдържание на въглерод на своите клиенти и потребители в световен мащаб. Процесът на производство на алуминий е напълно проследим, а продуктът е сертифициран от независима трета страна.

HELL ENERGY Group създаде своя собствена и първата в Унгария  фабрика за кенове QUALITY PACKпрез 2017 г. и оттогава рециклира 100% от собствения си промишлен скрап, като част от отговорното си управление. Като една от най-динамично развиващите се марки на бързооборотни стоки, HELL се счита за напълно уникален играч в индустрията с най-високото ниво на вертикална интеграция, като се има предвид известната марка, модерните фабрики за пълнене и, разбира се, нейните най-съвременната технологична фабрика за кенове. Техните продукти се предлагат в повече от 50 страни и са пазарен лидер в много от тези страни.